Ebru Akel

Monday, June 26, 2006

AKP'de Ebru Akel'e Sansür Krizi

AKP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Nedret Akel, kızı Ebru Akel'e sansür uygulandığı gerekçesiyle partiden ayrılmayı düşünüyor

Gelinim Olur musun, İkinci Bahar, Size Anne Diyebilir miyim ve Hayaller Gerçek Oluyor adlı programların sunucusu Ebru Akel'in annesi Nedret Akel, kızına sansür uygulandığı gerekçesiyle İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu AKP'den istifa noktasına geldi.

AKP'li 40 milletvekili, "Hayaller Gerçek Oluyor" türü programların topluma etkilerinin araştırılması amacıyla 14 Ekim'de önerge verdi. Bunu izleyen günlerde "Hayaller Gerçek Oluyor" yayından kaldırıldı. 36 hafta sürmesi planlanan program 7 hafta yayımlandı.

AKP'lilerin tavrı, partinin İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Nedret Akel'i kızdırdı. AKP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Akel, partiden ayrılma noktasına geldiğini açıkladı.

Paris'te moral aradı

Kızının bu duruma çok üzüldüğünü, bayram öncesi birlikte Paris'e giderek kendisine moral vermeye çalıştığını ifade eden Akel, "AKP'li vekillerin sansürcü tavrı doğru değil. Partiden ayrılmayı ciddi ciddi düşünüyorum" dedi.

Siyasete ANAP'ta başlayan ve Kadın Kolları İzmir İl Başkanlığı yapan Akel, 2 yıl önce AKP'nin İzmir İl Yönetim Kurulu'na girdi.

Ebru Akel
Milliyet

Tuesday, June 06, 2006

Ebru Akel Ekranlara Renkli Dönüyor

Yapımcılığını Levent Altınay'ın üstlendiği Ebru Akel'in sunacağı program 'Pembe Bir Oyun' 5 Aralık'ta start alıyor.

Haftaiçi 10.00-13.00 saatleri arasında yayınlanacak olan yarışmanın formatı ise şöyle: Bir hafta boyunca 4 erkek bir kızı etkileyerek, kendisini seçtirmeye çalışacak. Fakat bu dört erkekten 3'ünün kız arkadaşı var. Birisinin ise 'sahte' kız arkadaşı. Kızın amacı, gerçekten kız arkadaşı olmayan erkeği bulmak ve para ödülünü almak. Seçici kız kararını cuma günleri canlı yayında verecek. Ayrıca her gün bir beceri oyunu olacak. Seyirciler arasında seçilen üç bayan jüri üyesi, sergilenen becerilerin ardından bir erkeği birinci seçecek. Aynı zamanda her gün programa iki sanatçı konuk olarak katılacak.

Kararı kadın verecek
Program 13.00'da tamamlanacak ama 4 erkek ve seçici kız bulundukları salonda bir kaç saat daha kalmaya devam edecek ve bir sonraki gün için görüntüler çekilecek. Ertesi gün akşam yemeği ve salonda kalınan zaman içinde yaşananlar da kız arkadaşlara izletilecek.

Ebru Akel

Ebru Akel Kadir İnanır Çok Komik Birisi Dedi

Ebru Akel, "Azap Yolu" dizisindeki rol arkadaşı Kadir İnanır'ı Rahşan Gülşan'a anlattı: "Kızdığında gözlerinden alev fışkırıyor. Kadınların hayran olduğu o bakışı takınıyor. Ama üç saniye sonra yumuşuyor. Bu da beni çok güldürüyor."

Rahşan Gülşan, gelinkaynana yarışmalarının değişmez sunucusu Ebru Akel'le konuştu.

Ebru Akel, Kadir İnanır'la bir dizide oynayacak. Akel, "Ben Kadir Bey'e çok gülüyorum. Kızdığında gözlerinden alev fışkırıyor ve kadınların hayran olduğu o bakışı takınıyor. Ancak üç saniye sonra yumuşuyor" diyor.

Vietnam sendromundan korktum
Ebru Akel, Semra Hanım ve diğer yarışmacılar ile yaşadıklarının hayatının ileriki evrelerinde bilinçaltında hortlamasından korkuyormuş Ben de Ebru Akel ile yan yana fotoğraf çektirmeye korkuyordum. Çekimler sırasında bir ara zayıflama kararı aldım ama sonra geçti!.

Gözlerinizi kapatın. Hayır yani tam kapatmayın. Yoksa yazıyı okuyamazsınız. Hayalinizde gözlerinizi kapatın. Vietnam Savaşı'na dönüyoruz. Vietnam Savaşı'nı hiç görmemiş olmamıza rağmen Amerikan filmleri sayesinde hepimizin bu savaşa dair sağlam anıları vardır. Çok zorlasam bir dönem Vietnam'da Kara Şahin helikopteri kullandığım konusunda etrafımı inandırabilecek kadar lojistik bilgim var bu konuda. Şimdi bildik efekt eşliğinde Vietnam günlerine dönüyoruz. Hava yeni ağarmakta. Fonda Elvis Presley'den sağlam bir rock'n roll parça çalıyor. Sanırım savaş döneminde helikopterlerden rock müzik yayını yapılıyordu. Çünkü tüm Amerikan Vietnam filmlerinde ne zaman bir helikopter görünse alttan tatlı tatlı rock'n roll çalmaya başlar. İşte böyle bir ortamda bir Kara Şahin helikopterindeyiz. Bir grup asker çatışma alanına sevk ediliyor. Askerlerden biri de Ebru Akel. Helikopter, balta girmemiş ormana konup, Ebru ve arkadaşlarını sıcak çatışma noktasına bırakıyor. Ebru elinde tüfeği çalıların arasında ilerlerken birden bire şu sesi duyuyor "Sana ne zaman aşık olacağını ben söylerimmm!" ardından çalıların arasından başında Vietnamlıların taktığı üçgen bambu şapka ile Semra Hanım çıkıyor. Alamet-i Farika monologlarından birini (Olamaz, evlenemezsin o kızla vs...) yapıyor. Ebru kanlar içinde yere seriliyor. Ve hemen günümüze geçiyoruz. Yatağında kan-ter içinde uyanıyor... Hayatımızın üç yılını Ebru Akel ve yarışma insanları ile geçirdik. Ama Ebru, hayatının 7/24 bölümünü onlarla geçirdi. Bazen seyrederken "Bir daha bu insanları seyredemeyeceğim" deyip, sonra gizli gizli seyrettiğimiz kaynana ve gelinlerle hep o muhatap oldu. Zaman zaman bu kızda bir arıza oluşur mu diye merak ederdim. O da etmiş. Ve bir psikolog arkadaşına sormuş: "Acaba Semra Hanım döneminde yaşadıklarım bende Vietnam sendromu yaratır mı? Yıllar sonra ilişkilerime, hayatıma yansır mı?" Cevap böyle bir ihtimal bulunmadığı yönünde olmuş. Ebru çok zeki bir kadın. Üç yıl yaptığı canlı yayında Ata'yı bir kez sağlam azarlaması dışında (bkz. "Sen beni mi anneni mi Sinem'i mi kandırıyorsun diye başlayan sağlam fırça) asla kontrolünü kaybetmedi. İşte Ebru'dan inciler...

Ebru Akel : Televizyonda hem RTÜK yarışmaları kaldırdığında hem de dizim yayından kalktığında ağlamadım. Evet çok üzüldüm ama ağlamadım. Aslında daha zor şeyler yapmak istiyorum. Yarışma programlarında parmağımı oynatmadan yayını götürebiliyorum. Ve artık beni zorlayacak işler peşindeyim. Bu yıl her şeye ara verecektim ve Amerika'ya gidecektim. Ama Kadir İnanır'ın ATV'de yayınlanacak olan yeni dizisi "Azap Yolu" için teklif gelince dayanamadım. Kaldım.

Ebru Akel : Azap Yolu isimli dizide canlandıracağım karakter bana biraz benziyor. Ben şehirli, dans eğitimi almış bir kızı oynuyorum. 19 yaşımdayken büyük bir aşk yaşıyorum. Sevgilimin tek amacı Hindistan'a gidip aşk taşından heykelimi yapmak. Ancak bunu yapamadan ölüyor. Ve yıllar sonra ben babamın arasının hiç de iyi olmadığı Kadir İnanır'ın canlandırdığı karaktere aşık olan bir kızı oynuyorum.

Ebru Akel : Kadir İnanır ile yıllar önce de oynamıştım. Ama o zaman çok küçüktüm. Ben Kadir Bey'e çok gülüyorum. Bazen bir şeye kızdığında gerçekten gözlerinden alev fışkırıyor. Ve 30-70 arası tüm Türk kadınlarının hayran olduğu o bakışı takıyor. Ancak 3 saniye sonra yumuşuyor ve siniri geçiyor. O çok eğlenceli, komik ve iyi kalpli.

Ebru Akel : Can Ateş ile çok keyifli ve çok sağlam bir beraberliğim var. Can 40 yaşlarında ve iki çocuğu var. Ama bu benim için bir şey ifade etmiyor. Çünkü iletişimin yaş ile ilgili olduğuna inanmıyorum. Üç yıldır birlikteyiz ve ilişkimiz çok sağlam ilerliyor. Zaten çocukluğumdan beri tüm arkadaşlarım benden en az beş yaş büyük olmuştur. Sanırım yaşımdan daha olgun bir kadınım.

Ebru Akel
Kaynak: Sabah
Rahşan GÜLŞAN