Ebru Akel

Thursday, March 16, 2006

Düzenli, Huzurlu ve Sağlıklı

Oyuncu ve sunucu Ebru Akel, yıllar önce aldığı bale disiplinini bugün de devam ettiriyor. Erken kalkıyor, düzenli besleniyor ve spor yapıyor. Ebru Akel için hayattaki en önemli şey iç huzurunu yakalamak ve sürekli daha iyi olmak için çalışmak?

Son dönemde neler yapıyorsunuz?
Reklam filmi çektik. Televizyon programım var. Yeni dizi projeleri var ancak savaş korkusu engelliyor.

İş konusunda seçici misiniz?
Çok seçiciyim. Benimle örtüşen, yaratıcılığımı kullanabileceğim bir program olmalı. Böylece daha aranılır oluyorsunuz ve yüzünüz eskimiyor. Ayrıca spor yaptığım yerden yemek yediğim yere kadar seçerim.

RTÜK Ebru Akel'in peşine düştü

Kanal-D'deki programın kaldırılmasının ardından Show-TV'ye geçen Ebru Akel "Pembe Bir Oyun" isimli yarışma programı sunmaya başladı. Ebru Akel'in Show-TV'e yayınlanmaya başlayan "Pembe Bir Oyun" isimli programı 4 çiftin katılımı ile gerçekleştiriliyor.

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU(RTÜK) CİNAYETLERE NEDEN OLAN KADIN PROGRAMLARI İLE ÇÖPÇATANLIK PROGRAMLARINI YAKIN TAKİBE ALDI.

Ebru Akel tarafından sunulan ve Kanal-D'de yayınlanan 'Hayaller Gerçek Oluyor' isimli program kamuoyundan gelen sert tepkiler üzerine yayından kaldırılmıştı. Kanal-D'deki programın kaldırılmasının ardından Show-TV'ye geçen Ebru Akel "Pembe Bir Oyun" isimli yarışma programı sunmaya başladı. Ebru Akel'in Show-TV'e yayınlanmaya başlayan "Pembe Bir Oyun" isimli programı 4 çiftin katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Oyuna katılan çiftlerden üç tanesi gerçek çift iken , bir çift ise gerçek dışı. Oyuna katılan genç kız ise çiftlerden hangisinin gerçek dışı olduğunu erkeklerle arkadaşlık ederek bulmaya çalışacak. Programın sonunda genç kız gerçek çifti bulursa ödül kazanacak. Gerçek çifti bulamaması halinde ise ödülü çifte kaptırmış olacak.

'Hayaller Gerçek Oluyor' isimli program RTÜK yönetiminin ricası üzerine Kanal-D yönetimi tarafından yayından kaldırıldı. RTÜK yönetimi, 'Pembe Bir Oyun' isimli programdan dolayı Show-TV yönetimini de uyarmaya hazırlanıyor.

Show-TV'de 'Pembe Bir Oyun' isimli programının yayınlanmaya başlamasını ardından RTÜK'e çok sayıda şikayet telefonu geldiği öğrenildi.

RTÜK'ün bu tür programları resmi olarak yasaklama yetkisi olmadığı için Show-TV yönetiminden proğramın kaldırılmasını isteyecek.

Serap Ezgü'nün sunduğu "Serap Ezgü ile Biz Bize" programı bir cinayet işlenmesine neden olurken , RTÜK'te bu programların tümüyle kaldırılması istedi. RTÜK üyesi Taha Yücel'in "Bu programların bazı faydaları da var" uyarısı üzerine bu programların tümüyle yasaklanması yerine uyarılmasına karar verildi.

medyafaresi

İlk kez beyaz perdede

Ekranın sempatik sunucusu Ebru Akel, vizyona giren ?Organize İşler? filmiyle sinemadaki ilk deneyimini yaşadı.

Televizyonda yayınlanan olaylı kadın programlarının sunuculuğunu yapan Ebru Akel, sempatikliğiyle kısa sürede kendine hayran kitlesi toplamayı başardı. Özellikle kadın izleyicilerin göz bebeği olan güzel sunucu, şu sıralar ilk kez yaşadığı bir tecrübenin heyecanı içinde... Vizyona giren ?Organize İşler? isimli sinema filminde ?Nilüfer? karakteriyle beyazperdeyle tanışan Akel, oyunculuk konusunda en son sözü sevenlerinin söyleyeceğini düşünüyor.

star

Ebru Akel'in Çöküşü

TELEVİZYON SUNUCUSU EBRU AKEL SIKINTILI GÜNLER YAŞIYOR. AŞK HAYATINDA CAN BEY İLE MUTLU OLAN AKEL, İŞ HAYATINDA ÜST ÜSTE GELEN BAŞARISIZLIKLARDAN DOLAYI BUNALIMDA.
Önce sunuculuğunu yaptığı program ardından da dizisi yayından kaldırıldı. Ardından yeni bir programa başladı ama onun da yayınına son verildi.

İŞLERİ TERS GİTTİ
BU kadar kısa sürede bu kadar ters giden işler, Ebru Akel'i inanılmaz derecede üzmüş. Her ne kadar sevgilisi teselli etmeye çalışsa da güzel sunucu başarısızlığı hazmedemiyormuş. Ebru Akel yakın arkadaşlarına "Bir proje ile tekrar eski günlerime geri döneceğim" diye dert yanıyormuş.

gecce

Kendisi Hazırlayacak

TV PROGRAMLARI VE OYNADIĞI DİZİ YAYINDAN KALDIRILAN EBRU AKEL, YAŞADIĞI TALİHSİZLİKTEN ÖTÜRÜ BUNALIMA GİRDİ...
Başarısızlığı bir türlü hazmedemeyen Akel'in yakın çevresine, "Eski günlerime dönmek için birilerinin teklif getirmesini beklemeyeceğim. Bizzat ben program hazırlayacağım" diyormuş

gecce

L'Oreal'in Türkiye'deki yüzü Ebru Akel

Ünlü kozmetik markası L'Oreal'in dünyada ilk defa Türkiye'de sunduğu esmerlere özel renklerinin tanıtımı, yine ilk defa Türk bir model ve çekim ekibi ile yapıldı. Tarçın Kahvesi, Karamel Kahvesi, Bal Kahvesi, Kestane Kahvesi, Tütün Kahvesi ve Badem Kahvesi isimli altı maji.lift renginin tanıtımının yapıldığı prodüksiyonda Ebru Akel'in saçları, ünlü kuaför Hakan Köse tarafından yapıldı. Dekolorasyon işlemine ihtiyaç vermeden tek hamlede esmerleri açık kahve tonlarına dönüştürmeye imkan veren yeni bir teknoloji olan maji.lift'in tanıtım fotoğraflarını ise Zeynel Abidin Ağgül çekti.

Ebru açık değil kalite giyiniyor

Medyatik damat adayı Ata Türk'ün ölümünden sonra yeniden kamuoyu gündemine gelen gelin-kaynana programları, AKP'li 40 milletvekilini harekete geçirdi. AKP Uşak Milletvekili Alim Tunç ve arkadaşları, gelin-kaynana tarzındaki yarışma programlarının topluma etkilerinin araştırılması için önerge verdi. Bu tarz programları sunan kişilerin s@ksii kıyafetleri de eleştirildi. Vekiller "Bu programı s@ksii kıyafetler giyen kişiler yerine iletişim fakültesi mezunu yetenekli ve bilgili gençler sunmalı" görüşünü savundu.

Eleştirilere maruz kalan sunucu Ebru Akel sessizliğini korurken, ablası Deniz Akel'in konuyla ilgili tepkisi sert oldu. Kardeşinin s@ksii kıyafetler giymediğini savunan Deniz Akel şunları söyledi: "Böyle bir açıklamaya inanamıyorum. Ebru s@ksii değil klas kıyafetler giyerek program sunuyor. Birçok insan da Ebru'nun kıyafetlerini örnek alıyor. Sunuculuk görevini iletişim mezunu, yetenekli ve bilgili gençlerin sunması gerekiyor demişler. Ebru, konservatuvar mezunu başarılı bir insandır. Üstelik diksiyonu da birçok insandan daha iyidir. Neden Ebru Akel hedef alınıyor anlamıyorum. O sadece programın sunucusu, bu programın yapımcısı değil ki."

akşam

Ebru Akel :Gelinler anne seçecek

Ebru Akel'in sunduğu "Size Anne Diyebilir Miyim?" bu akşam başlıyor. Yarışmacıların, Türkiye'nin yeni "gelin"i ve yeni "damat"ı olma şansını yakalayacakları yarışmada, damat adaylarının anneleri de Türkiye'nin en ünlü "anne" si olacaklar. 5 anne ve 5 damat adayı ile 10 gelin adayının yarışacağı yarışmada, gelin adayları "anne" seçecekler.

ebru akel

Hep o evlendirecek değil ya

Hep o evlendirecek değil ya ! Şimdi de Ebru Akel "aşk" derdine düşecek !

Ebru Akel ve Cem Davran'ın dizisi "İlk Göz Ağrısı" bu akşam Atv'de başlıyor ! Dizide neler olacak ? Ebru Akel aşkı nasıl yaşayacak ?

Atv'nin yeni dizilerinden biri daha bu akşam görücüye çıkıyor: "İlk Göz Ağrısı"... Başrollerini Cem Davran ile Ebru Akel'in paylaştığı "İlk Göz Ağrısı" sımsıcak bir mahalle dizisi...

Müzikler Nilüfer'den
Faruk Teber'in yönettiği dizinin şimdiden dillere yerleşen jenerik şarkısı ve müzikleri Nilüfer'in imzasını taşıyor. Dizide diğer rolleri ise Fırat Doğruloğlu, Salih Kalyon, Emin Gümüşkaya, Mine Soley paylaşıyor. Ufacık hadiselerde fırtınaların koptuğu; deli dolu ama samimi insanların yaşadığı küçük bir mahalle. Bu mahallede kocaman bir yürek: Zarife... Ve onun ilk göz ağrısı, sevdiği tek kişi Aşkın... Mahallenin "efsane"si, yıldız topçusu, herkesin "bitanesi" Aşkın... Zarife bulutların üstündeyken, gözlerini kapatıp kendini Aşkın'a bırakmışken, Aşkın aniden kaybolur. Zarife'nin içi acır ve Aşkın defterini kapatır. Kendini kardeşlerine adar. Ama altılıdan kaldırdığı parayla dünyayı dolaşan, maceradan maceraya akan Aşkın onu unutmaz.

Aşkın Dönüyor
Dizi, Aşkın'ın yıllar sonra mahallesine geri dönüşüyle başlar. Zarife'nin acıları kabuk bağlamışken yeniden deşilir. Beş parasız bir şekilde mahallesine kesin dönüş yapan Aşkın, Zarife'nin onu hâlâ sevdiğinden adı gibi emindir. Zarife ise bir daha aynı oyuna gelmemek için kendine sözler verir. Verir de karşısındaki şeytan tüylü Aşkın, bilir kadının ruhunu, zaaflarını... Ama bu kez bir rakibi var Aşkın'ın: Mahallenin yeni sakinlerinden Feridun Öğretmen... İdealist, sorumluluk sahibi, düşünceli, yardımsever... Kısacası "doğru" adam. Zarife'nin parıltısı öğretmenin de gözlerini kamaştırır. Peki Zarife yüreğinin sesini mi dinlesin, yoksa aklının mı? Aşkı mı tercih etsin, sevgiyi mi? Bir yürek sesi öne geçecek, bir akıl sesi... Son noktayı hangi ses koyacak acaba ?

medyafaresi

Ebru'nun ilk göz ağrısı

Ebru Akel ve Cem Davran'ın dizisi 'İlk Göz Ağrısı' bu akşam atv'de başlıyor.

atv'nin yeni dizilerinden biri daha bu akşam görücüye çıkıyor: "İlk Göz Ağrısı"... Başrollerini Cem Davran ile Ebru Akel'in paylaştığı "İlk Göz Ağrısı" sımsıcak bir mahalle dizisi...

Müzikler Nilüfer'den

Faruk Teber'in yönettiği dizinin şimdiden dillere yerleşen jenerik şarkısı ve müzikleri Nilüfer'in imzasını taşıyor. Dizide diğer rolleri ise Fırat Doğruloğlu, Salih Kalyon, Emin Gümüşkaya, Mine Soley paylaşıyor. Ufacık hadiselerde fırtınaların koptuğu; deli dolu ama samimi insanların yaşadığı küçük bir mahalle. Bu mahallede kocaman bir yürek: Zarife... Ve onun ilk göz ağrısı, sevdiği tek kişi Aşkın... Mahallenin "efsane"si, yıldız topçusu, herkesin "bitanesi" Aşkın... Zarife bulutların üstündeyken, gözlerini kapatıp kendini Aşkın'a bırakmışken, Aşkın aniden kaybolur. Zarife'nin içi acır ve Aşkın defterini kapatır. Kendini kardeşlerine adar. Ama altılıdan kaldırdığı parayla dünyayı dolaşan, maceradan maceraya akan Aşkın onu unutmaz.

Aşkın Dönüyor

Dizi, Aşkın'ın yıllar sonra mahallesine geri dönüşüyle başlar. Zarife'nin acıları kabuk bağlamışken yeniden deşilir. Beş parasız bir şekilde mahallesine kesin dönüş yapan Aşkın, Zarife'nin onu hâlâ sevdiğinden adı gibi emindir. Zarife ise bir daha aynı oyuna gelmemek için kendine sözler verir. Verir de karşısındaki şeytan tüylü Aşkın, bilir kadının ruhunu, zaaflarını... Ama bu kez bir rakibi var Aşkın'ın: Mahallenin yeni sakinlerinden Feridun Öğretmen... İdealist, sorumluluk sahibi, düşünceli, yardımsever... Kısacası "doğru" adam. Zarife'nin parıltısı öğretmenin de gözlerini kamaştırır. Peki Zarife yüreğinin sesini mi dinlesin, yoksa aklının mı? Aşkı mı tercih etsin, sevgiyi mi? Bir yürek sesi öne geçecek, bir akıl sesi... Son noktayı hangi ses koyacak acaba?

ebru akel

Ayakları ilgi odağı oldu

Ekranın başarılı isimlerinden Ebru Akel, katıldığı davetlerde meraklı bakışları üzerinde topluyor. Her zaman şık ve zarif olan Ebru Akel, özellikle şık ayakkabılarıyla ilgi odağı oluyor.

Geçtiğimiz akşam katıldığı bir davette taşlarla süslü ayakkabısı yine çok şıktı. Derimod'un ayakkabı reklamlarında da yer alan Ebru Akel, ayaklarının güzelliğiyle kendisi de övünüyor ve ayaklarına özel ilgi gösterdiğini gizlemiyor.

Parlak taşlarla süslü Ebru Akel'in, geçtiğimiz akşam katıldığı davette, parlak taşlarla süslü ayakkabısı şıklığını tamamlıyordu.

Ebru Akel'den selülit üzerine

Erçin Dağ, Ebru Akel ile, yaşamı, iş ve aşk hayatı üzerine keyifli bir röportaj yaptı. Hiç aldatılmadığını söyleyen Akel, kadınların selülit problemleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

İlk Göz Ağrısı dizisinde canlandıracağınız karakterden bahseder misiniz?
Zarife yıllar yılı aynı mahallede beraber büyümüşler, büyük bir aşkla bağlanmış. Ama işler istediği gibi gitmiyor ve aşk acısı çekiyor. Ailesine ve kardeşlerine kendini vermiş biri. Bazen duygusallaşıyor. Ancak hemen kendini toparlayan bir karakter.

Siz hiç bu denli büyük bir aşk acısı yaşadınız mı?
Ben hayatım boyunca böyle bir şey yaşamadım. Mutlaka bunları yaşayan vardır. Bizde anılarımızı raftan çıkartıyoruz. Çok önemli bunlar. Bu dizide benden de, gözlemlerimden de hayattan da bir şeyler var. Benim değil de Zarife?nin ilk göz ağrısı var.

Sizin de yaşadığınız güzel bir ilişki var. Can Ateş?le beraberliğiniz nasıl gidiyor?
Her insan için yaşadığı ilişki çok önemlidir. Ve de o anda heyecanlandıran, tüm anılarını ve herşeyini biriktirdiği bir şeydir. Şu an ki yaşadığım ilişkide böyle.

Zarife aldatılan bir kadın. Siz hiç aldatıldınız mı?
Ebru olarak, aşina olduğum bir şey değil ve hiç başıma gelmedi. Bir insan birini severken başka birini sevemez. Zarife için böyle değil çünkü Zarife?nin içinde öç alma duygusu var. Ben hiç kin ve nefret besleyemem. Kırgınlığım ve kızgınlığım çok anlıktır. Kimseye küs kalamam. Ne olursa olsun birinin gözünün içine baktığım zaman, selamımı da veririm, konuşurum da ama mutlaka bir şey olur. Çok iyi niyetli olduğum için, bana yapılan kötülükleri unutuyorum. Onun için geçip gidiyor. Kimse aldatıldığını kabul etmez. Bir ilişiki içerisinde ?Ben aldatıldım? diyen bir insan yoktur herhalde. İlişkimde böyle bir şeyi ne kendime ne de ilişki yaşadığım kişiye yaşatırım.

Sizce bir kadın neden aldatılır?
Dünya?nın en güzel kadını, Cindy Crawford bile aldatıldı. Bunun ölçütü güzellik değil. Başkaları için konuşmak çok kolay ama herkes kendi için yorum yapsın. Kimse kimin ne yaşadığını bilemez.

Bütün bir yaz boyunca çekilen, ünlülerin selülitli fotoğraflarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Selülitsiz kadın yoktur. Düzenli beslenmek spor yapmak selüliti engelliyor. Ben küçük yaşlardan beri dans ettiğim ve spor yaptığım için selülit problemim yok. Biz göz önünde olduğumuz için çok dikkat etmeliyiz. Bu bir yapı meselesi geçmiyorsada geçmiyordur. Ama dikkat etmek lazım. Ona göre giyinmek, ona göre çorap kullanmak saklamak lazım. Öyle çok fazla ben burdayım diye göstermemek lazım. Madem öyle giymeyeceksin öyle kıyafetler. Selülitli bikinili fotoğrafları çıktı ünlülerin. İzlediğim kadarıyla en güzeli Hülya Avşar?dı.

Dizinin yanı sıra bir de programa başlacayaksınız. İkisini bir arada götürmek zor olmayacak mı?
Yeni program çok zor bir dönem olacak benim için. Hem dizi hem canlı yayın beni zorlayacak. Oyunculuk konusunda çok heyecanlıyım. Uzun zamandan sonra çok iyi oyuncular ve hikayeyle bu işe girdim ve elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorum. Yarışma 9 ay sürecek ve en sabırlı ve başarılı kişi yarışmayı kazanacak. Kendimle ilgili yenilikler yapacağım ama bu süpriz olsun. Bu yarışmada yarışmacıların normal bir yaşamları olacak. Çalışacaklar para kazanacaklar. İki yılı aşkın bir süredir bu programları sunuyorum ve hiç sıkılmadım. Sürekli farklı bir dinanizmi olan, heyecanla sunduğum bir yarışma. İnanılmaz adrenalin var. 7 saatlik yayınlardan sonra bile yerime oturamıyorum.

Sunduğunuz yarışmalarda ünlü olup, dışarı çıkınca yolunu şaşıran insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Şimdiye kadar yarışan tüm yarışmacıları çok sevdim. Onlar böyle bir yarışmaya girmeyi tercih ettiler ve Türkiye onları tanıdı. Onların yaptıkları hatalar bizim hayatta karşılaştığımız şeyler. Yarışma dışında dışarıda o kişilerin ne söylediklerini ve ne yaptıklarını kontrol edemeyiz. Yarışma içinde çok sıkı bir otokontrolümüz var onların üstünde. Ama dışarıda birçok programda onları görüyoruz. Onların üzerine gidildiğini düşünüyorum. Bir taşma noktası yaşıyorlar ve hiç yapmayacakları haraketleri yapıyorlar. Onları görünce çok üzülüyorum. Her koyun kendi bacağından asılır. Dışarıda yaptıkları her hareketten kendileri sorumludur.

show

Ebru, artık dizi oyuncusu

Sunduğu evlilik programlarıyla çok konuşulan Ebru Akel, atv'nin yeni sezonda gösterime girecek iddialı dizisi 'İlk Göz Ağrısı'nda Cem Davran ile birlikte başrolü paylaşacak.

Ebru Akel, canlandıracağı Zarife karakterinin aşk acısı çektiğini ve geçmişini bir kenara bırakıp kendini ailesine adadığını söylüyor: "Ben de kendime Zarife'den iyi dersler çıkaracağım". atv'nin eylül ayı başında yayına girecek olan ve çekimlerine geçtiğimiz perşembe günü başlanan 'İlk Göz Ağrısı' adlı dizisi, hikayesi ve kadrosuyla bir hayli iddialı.

Başrolünde ünlü sunucu Ebru Akel ve tiyatrocu Cem Davran'ın rol aldığı dizide Akel, iki aşk arasında kalan Zarife adlı karakteri canlandıracak. Canlandıracağı rolden dolayı oldukça heyecanlı olan Ebru Akel, geçtiğimiz iki sezonun belki de en çok konuşulan isimlerden biriydi. Sunuculuğunu üstlendiği evlilik programlarındaki performansı ile şöhret basamaklarını bir bir tırmanan Akel, daha önce de birçok dizide oynamış olmasına rağmen, 'İlk Göz Ağrısı'nın oyunculuk anlamında kendisi için çok önemli bir yerde olduğunu söylüyor. Yeni sezonda dizinin yanı sıra 'Hayallerim Gerçek Oluyor' adlı yeni bir programın sunuculuğunu da üstlenecek olan Akel, yoğun bir tempoya gireceğini ve kendine çok fazla vakit ayıramayacağını söylüyor. *

İnsanlar sizi daha çok sunuculukla tanıdı. Ama daha önce birçok dizinin kardosunda da yer aldınız. Bu dizi kaçıncı diziniz?
İki senedir yarışmalardan dolayı ara vermiştim. Ancak yanılmıyorsam 10'u aşmıştır. Ama bu dizi benim için oyunculuğumu ve sunuculuğu geliştirdikten sonra yapacağım ilk iş. Çok heyecanlı bir iş olacak. Özellikle sunuculuktan sonra karar verip setlere dönmek müthiş bir şey.

* Setlere dönmeye neden karar verdiniz?
Çünkü çok özlemiştim. Ayrıca bu sezon Yılmaz Erdoğan'ın 'Organize İşler' adlı filminde, 'Nilüfer' adında Tophaneli bir kadını canlandırdım. Uzun zamandır çok istediğim bir şeydi. Oyunculuğun zamanı ve yaşı yok. İçinize en çok ne siniyorsa onu yapmalısınız. Genel anlamda benim böyle bir yapım var. İçime sinen işlerde görev alırım.

* Peki bu projede sizi ne cezbetti?
Çok sıcak oluşu... Bunun dışında, içinde çok sıcak bir aşk hikayesinin olması. Ben hikayeyi 2 yıl önce ilk okuduğumda çok heyecanlanmıştım. O dönem olmadı. Kısmet bugüneymiş.

* Zarife nasıl bir karakter olacak?
Zarife aşk acısı çeken bir kız. Ama öyle bir üzülmüş ki, orada takılı kalmış. Onun için aşkı kenara bırakıp başka şeylere kafayı vermiş. Ailesine ve kardeşlerine kendini vermiş biri. Bazen duygusallaşıyor. Ancak hemen kendini toparlayan bir karakter. İzleyiciler Zarife'de kendilerinden çok şey bulacak ve onu gerçekten iyi anlayacaklar.

* Zarife'nin duygusal olduğundan bahsettiniz. Peki ya siz?
Çok hırslı ve çok duygusalım. Ama hırsım kimseye zarar verecek tarzda değil. Kendimle yarışırım.

* İki aşk arasında kalan biri olacaksınız aynı zamanda...
Evet. Aşk olur mu olmaz mı bilmiyorum. Zarife çok kolay biri değil. Karşı taraftan aşk olabilir ancak Zarife'de durum ne olur bilmiyorum.

* Gerçek yaşamda iki aşk arasında hiç kaldınız mı?
Yok. İki aşk arasında kalmak için iki ilişkiyi aynı anda yaşamak lazım. Bu da bana hiç uygun bir şey değil. Hayatımda hiç öyle bir şey olmadı. Olmasın da, çok zor bir şey olsa gerek.

* Dizide aşkınız parayı bulunca çekip gidiyor?
Öyle kötü bir durum var. Ancak gidenin yeri de her zaman doldurulur.

* Dizide ilk aşkınız sizi terk edip gidiyor ve yeni bir ilişkiye başlayacağınız zaman geri dönüyor. Böyle bir durumla karşılaşsanız siz ne yapardınız?
Herhalde Zarife'nin yaptıklarını yaparım. Zarife'den iyi dersler çıkaracağım kendime. Aşk her şeyi affetmiyor. Zaten aşk her şeyi affeder sözü yalan.

* Son dönemlerde yaptığınız işlerle adınızdan sıkça söz ettirdiniz...
Bu işte de elimden geleni yapacağım. Başka bir şansım yok. Her işe başlarken birtakım riskler göze alıyoruz. Ama önemli olan, en iyisini yapmaya çalışmak. Yaptığım programlarla en iyi ratingleri topladım ve birçok ödül aldım. Ama hiçbir zaman 'oldum' demedim. Hâlâ birçok konuda çok çalışmam lazım. Bu işte de kendimi geliştireceğim. İzleyicilerden gelen istekler de vardı. Beni böyle sıcak bir dizide görmek istediklerini söylüyorlardı. Bence hoş olacak. Çok değerli oyuncular var.

* Peki bu arada sunuculuğa devam edecek misiniz?
Sunuculuk tabii ki devam edecek. Yine insanları evlendireceğim. Bu kez 'Hayaller Gerçek Oluyor' diye bir yarışma yapıyoruz. Çok farklı ve 9 ay sürecek bir yarışma. Yaptığımız diğer programlar gibi adından sıkça söz ettirecek bir yarışma olacak.

* Yarışmanın diğer kaynanagelin programlarına benzer yanları olacak mı?
Yedi tane program yaptık. Bunların arasında sadece iki tanesi kaynana programıydı. Ama yaptığımız tüm yarışmalar kaynana programı olarak kaldı. Yapacağımız yarışma karakterleri, mekânı ve süresi bakımından oldukça farklı bir yarışma olacak. Evin içinde gerçek bir yaşam olacak. Ama yeni program sadece evlilik üzerine olmayacak. Yarışmaya katılanların hayalini gerçekleştirmeye çalışacağız.

* Hem sunuculuk hem de oyunculuk aynı anda zor olmayacak mı?
Evet zor olacak. Çünkü yarışma hafta içi her gün canlı yayınlanacak. Ama her şeyi ona göre organize edeceğiz. Sadece kendime ayıracağım çok fazla vaktim olmayacak. Ancak her iki işe de çok hevesli ve isteyerek başlıyorum. Eski sevgilisi, bir gün ona geri dönmek isterse...

Yapımcılığını atv'nin unutulmaz dizileri arasında yer alan İkinci Bahar'a da imzasını atan Most Production'ın üstlendiği 'İlk Göz Ağrısı'nı Faruk Teber yönetiyor; senaryosunu ise Ayhan Sonyürek, Cüneyt Bolak ve Pınar Ordu kaleme alıyor. Mahallede yaşanan bir aşk hikayesinin anlatılacağı dizinin oyuncu kadrosu oldukça geniş... İlk Göz Ağrısı'nda Cem Davran ve Ebru Akel'in yanı sıra Fırat Doğruloğlu, Salih Kalyon, Emin Gümüşkaya, Mine Soley, Somer Kavran, Serap Üstün, İstemihan Tura, Toprak Sağlam, Alican Yılmaz, Onur Kılıç ve Çiğdem Aktar gibi oyuncular da rol alıyor.
Dizinin mekanı ise İkinci Bahar'a da ev sahipliği yapan İstanbul'un şirin semti Samatya...
AŞK GEÇMİŞİ AFFEDER Mİ? Dizinin konusuna gelince: Samatya'da küçük bir mahalle... Bu küçücük mahallede kocaman bir yürek: Zarife... Ve onun sevdiği tek kişi Aşkın... Aşkın'ın bir gün veda bile etmeden ortadan kaybolması, Zarife'yi yıkar. Böylece Zarife kendini kardeşlerine adar. Onların hem anneleri, hem babaları olur. Ama altılıdan kazandığı parayla dünyayı dolaşan, maceradan maceraya akan Aşkın onu unutmaz. Beş parasız bir şekilde mahallesine kesin dönüş yapar.

ebru akel

Ebru Akel Nikah Masasına Oturuyor

Ebru Akel ve Can Ates iliskilerini resmilestiriyor...

Ebru Akel, Şimdiye kadar bir kere evlilik teklifi aldim. O da ilkokuldaydim. İkincisi gelirse, dusunurum.?demesi sevgilisi Can Ates?i harekete gecirmis...

Can Ates, gectigimiz gunlerde ?Çok hastayim. Yataktan cikacak halim yok.?deyip Ebru Akel?i evine cagirmis...

Ebru eve gidince ne gorsun. Yoluna guller dokulmus, mum isiginda romantik bir sofra hazirlanmis. Ve sevgilisinden bekledigi soru yemek sirasinda gelmis: Benimle evlenir misin?

Hic dusunmeden EVET diyen Ebru Akel sevincten aglamis... Çift, bu yaz sonunda nikah masasına oturmaya kararlastirmis...

ucankus

Kesin Yanıt

Emel Sayin?in sundugu programa konuk olan Ebru Akel herkesi sasirtti.

Emel Sayin'in ?ileride cocugun olursa evlenme programina katilmasina izin verir misin? sorusuna kesinlikle izin vermem, Allah korusun? seklinde cevap verdi.

ucankus

Ebru Akel'den İtiraf

SON GÜNLERDE, KIRILDIĞI İKİ DİŞİ NEDENİYLE ZOR GÜNLER GEÇİREN EBRU AKEL, ŞAŞIRTAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Gelin-kaynana veya evlilik formatli yarismalarin seksi sunucusu, ?Gelin-kaynana veya cesitli evlilik formatli yarismalarda cocugumun yarismasina asla izin vermem, vermeyecegim de? diye konustu.

gecce

Ebru Akel bu sezon çok yoğun

Ebru Akel bu sezon çok yoğun ! Hem canlı yayın, hem dizi aynı anda yürüyecek !

Yeni sezonda hem bir canlı yayının sunuculuğunu üstlenecek, hem de Cem Davran'la yeni bir dizinin başrollerini paylaşacak olan Ebru Akel'in programı sıkışık.

EBRU AKEL, YENİ SEZONDA HEM BİR CANLI YAYININ SUNUCULUĞUNU ÜSTLENECEK, HEM DE CEM DAVRAN'LA YENİ BİR DİZİNİN BAŞROLLERİNİ PAYLAŞACAK ...

Akel, "Hafta sonu boşum" deyince çekim saatleri de karıştı. Davran da kendini Akel'e göre ayarlamak zorunda kaldı.

medyafaresi

Ebru Akel için yeni bir yarışma programı başlatılıyor

Bir hafta boyunca 4 erkek bir kızı etkileyerek, kendisini seçtirmeye çalışacak. Fakat bu dört erkekten 3'ünün kız arkadaşı var. Birisinin ise sahte' kız arkadaşı.

YENİ YARIŞMA! GÜNLERCE SÜREN "BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR", "BENİMLE EVLENİR MİSİN" GİBİ YARIŞMALAR TARİH OLUYOR. EBRU AKEL'İN SUNACAĞI VE HERG ÜN EKRANA GELECEK "PEMBE BİR OYUN" ADLI BİR YARIŞMADA HER GÜN BECERİ OYUNLARI OYNANACAK VE HER CUMA BİR ERKEK BİRİNCİ SEÇİLECEK.

Yapımcılığını Levent Altınay'ın üstlendiği Ebru Akel'in sunacağı program ?Pembe Bir Oyun' 5 Aralık'ta start alıyor. Haftaiçi 10.00-13.00 saatleri arasında yayınlanacak olan yarışmanın formatı ise şöyle: Bir hafta boyunca 4 erkek bir kızı etkileyerek, kendisini seçtirmeye çalışacak. Fakat bu dört erkekten 3'ünün kız arkadaşı var. Birisinin ise ?sahte' kız arkadaşı. Kızın amacı, gerçekten kız arkadaşı olmayan erkeği bulmak ve para ödülünü almak. Seçici kız kararını cuma günleri canlı yayında verecek. Ayrıca her gün bir beceri oyunu olacak. Seyirciler arasında seçilen üç bayan jüri üyesi, sergilenen becerilerin ardından bir erkeği birinci seçecek. Aynı zamanda her gün programa iki sanatçı konuk olarak katılacak.
KARARI KADIN VERECEK
Program 13.00'da tamamlanacak ama 4 erkek ve seçici kız bulundukları salonda bir kaç saat daha kalmaya devam edecek ve bir sonraki gün için görüntüler çekilecek. Ertesi gün akşam yemeği ve salonda kalınan zaman içinde yaşananlar da kız arkadaşlara izletilecek.

medyafaresi

Ebru Akel işsiz kaldı

Ebru Akel?in sunduğu yarışma programı erken final yapıp, oynadığı dizi de rating kurbanı olunca güzel sunucu bir anda işsiz kaldı...

Ebru sevinemedi doğal olarak bu gelişmelere ama sevgilisi Can Ateş?in pek bir işine gelmiş bu durum. Çiftin arası açık değil merak etmeyin... Cant Ateş uzun süredir sevgilisiyle birlikte gerçekleştirmek istediği Avustralya tatiline fırsat bulduğu için sevinmiş bu gelişmelere...

Artık bu tatile ön balayı da diyebilirsiniz !

medyafaresi

Bu dizi benim için dönemeç

atv'nin onceki hafta izleyicisiyle bulusan dizisi 'Azap Yolu'nda Kadir İnanır'in (Yavuz) dusmaninin kizini canlandiran Ebru Akel, İnanır için "Yaninda titriyorum. Onunla calismak cok onemli bir durum" diyor. Dizinin kadrosunda Kadir İnanır'in olmasinin kendisi için bir dönemeç oldugunun altini cizen Akel; sunuculugu severek yaptigini ama oyunculugu cok onemsedigini belirtiyor.

* Sizin için sunuculuk mu agir basiyor, oyunculuk mu?

Basarisi kanitlanmis bircok televizyon programini sundum. Ama ben 'cok iyi bir sunucuyum' demem kendime. 60 yasima gelsem de demem. Ben ogrenci olarak goruyorum kendimi. Ama sunu da soyleyebilirim. Sunuculugu cok severek yapiyorum ama oyunculuk benim hayalimdi. Sonuna kadar da oyunculuk yapmak istiyorum.

* Oyunculuk bir adim onde yani...

Kesinlikle. Oyunculuk sunuculuga gore cok daha kalici. Çok baska bir sey. Bir karaktere hayat vermek, varlik gostermek cok baska bir sey. Onun için sov dunyasinda zaman zaman turlu islerde olabiliriz. Bir muzikalde de olabiliriz, tiyatro sahnesinde de, sunuculuk da yapabilirim. Ama oyunculugu her zaman yapmak isterim.

'ONDAN ÇOK TOKAT YEDİM'

* 'Azap Yolu'nda rol aliyorsunuz. Kadir İnanır ile ayni dizide oynamak nasil bir duygu? Onunla oynamak zordur derler...

Kadir İnanır ile oynamak benim için bir sans ve gurur verici bir olay. Onun yaninda titriyorum. Çok heyecan verici ve onemli bir durum. Benim için bir dönemeç bu dizi. Daha once de kendisiyle 'Kumsaldaki İzler' adli dizi filmde birlikte oynamistik. Oradan bir tecrubem var.

* Kadir İnanır için 'calisirken cok sinirli olur, bagirir cagirir' diyorlar. Dogru mu?

Belli bir disiplini vardir ve herkes de o disipline uyar zaten. Bu saygi duyulacak bir disiplindir. Onun disinda aksi hicbir sey yok.

* Kaan Urgancioglu, rol icabi Kadir İnanır'dan yedigi tokatlardan yakiniyor. Sizin de boyle bir sahneniz var mi?

Ben daha onceki dizide Kadir İnanır'dan cok tokat yemistim. Sonra bu tokatlardan kendimi korumayi ogrendim. Bu dizide belli olmaz, belki yine tokat yiyebilirim. Onun dusmaninin kizini oynuyorum. Kizdirabilirim onu...

'RAKAMLAR ÖLÇÜ DEĞİL'

* 'Organize İsler' filminde de rol aldiniz. Rolunuzun cok kisa oldugu goruldu. Ve canlandirdiginiz karakterin 'hayat kadini' oldugu yazilip cizildi. Bu rolun tanimlamasi gercekten boyle miydi?

Yok kesinlikle oyle degildi. Bir canlandirmaydi o rol. O cetenin icerisinde kizlar zaman zaman cesitli kiliklara giriyorlardi. Ben o cetede Asim'in sevgilisi Nilufer rolundeydim. Bir kere o kiliga girdi Nilufer. Rolun tamaminda oyle degildi. Rolum az diyenlere ben de rolun buyugu kucugu olmaz diyorum.

* O tarz bir rol rahatsiz eder mi sizi?

Hayir rahatsiz etmez. Ama o rol oyle degildi. Bir bolumde kizlarin hepsi fahise kiligina girdiler. Rus sivesiyle konustular. Çok da keyifliydi bence.

* Filmin rekor kiracagi soylendi. Şu an ulastigi 2.5 milyon seyirci rakami sizce tatmin edici bir rakam mi?

Bence tatmin edici. Çok da guzel bir seyirci kitlesi izledi filmi. Turkiye'de bu rekorlarin olusmasini saglayan isim Yilmaz Erdogan'dir. BKM Film ve Necati Akpinar'dir. Bir de rakamlar olcu degil. 1 milyon kisi izleyince kotu film, 3 milyon kisi izleyince iyi film mi oluyor? Bunu anlamiyorum. Yilmaz cok guzel bir laf etti. Dedi ki: "Biz bir film yaptik. Fazla abartmayin." Gercekten de oyle. İzleyip aklinizda bir sey birakiyorsa ve size hos vakit gecirtiyorsa ne ala. Spielberg'in yaptigi tum filmler sanki rekor mu kiriyor? Yilmaz Erdogan bu ulkede insanlara sinema izleme aliskanligini kazandirmistir.

sabah

Ebru Akel Doğruladı

ÜNLÜ OYUNCU KADİR İNANIR, "BEN BİR İŞE BAŞLARKEN YÜREĞİMİ ORTAYA KOYUYORUM. SETTE KURAL KOYMUŞSAM DİZİNİN GELECEĞİ İÇİNDİR" DEDİ

Kadir İnanir dizi setinde kurallar koydugunu dogrulayarak, ?Hersey daha iyisini yapmak ve dizinin gelecegi icin. Biz bir ise baslarken yuregimizi ortaya koyuyoruz. İsin basindan onlem alinmazsa o zaman isler zor yuruyor? dedi. Dizi oyuncularindan Ebru Akel de dizi setinde İnanir tarafindan konulan kurallara aynen uyduklarini belirtti.

İste 'Kadir Abi' yasalari:

1) Sette cep telefonu ile konusmak kesinlikle yasak

2) Film setinde aslolan disiplindir. Disiplinden asla taviz verilmez

3) Çekim yerine herkes vaktinde gelecek., cekimlere zamaninda baslanacak.

4) Hic kimsenin seti ve cekimleri aksatmasina musade edilmeyecek

5) Laubali davranislar sergileyenler uygun bir dille uyarilacak

6) Herkes kendi yaptigi isten sorumlu, baskasinin isine karismayacak

gecce

Ebru Akel İle Aynı Masada

KADİR İNANIR İLE EBRU AKEL, BİR RESTORANDA BAŞ BAŞA YEMEK YERKEN GÖRÜNTÜLENDİ.

Azap Yolu dizisi icin Mardin ile İstanbul arasinda mekik dokuyan Kadir İnanir ile guzel sunucu ve oyuncu Ebru Akel?i bas basa aynı masada gorenler bu duruma oldukca sasirdi.

Arnavutkoy?de bir balikciyi secen ikilinin bu gozlerden uzak bulusmasinin perde arkasi ise daha sonra ortaya cikti. Ebru Akel Arkadaslar sakin yanlis anlasilmasin. Dizide İstanbullu bir genci oynuyorum ve Kadir Bey ile aramizda bir ask hikâyesi olacak. Biz sadece dizi asigiyiz? seklindeki sozleriyle durumu kurtardi.

gecce